فهرست عناوین مطلب
تاب آوری چیست؟
در پاسخ به پرسش تاب آوری چیست؟ می توان چنین بیان کرد که تاب آوری مهارت کنار آمدن با هر رویداد و موقعیت دشواری در زندگی و توانایی بهبودی سریع پس از مشکلات و سختی ها است.
افرادی که از توانایی تاب آوری روانی برخوردار هستند، بهتر می توانند با مشکلات و استرس های زندگی مقابله نمایند. در واقع افرادی که دارای مهارت تاب آوری هستند، از نوعی نیروی درونی برخوردارند که آنها را قادر می سازد پس از رویارویی با مشکلاتی از قبیل بیماری، از دست دادن یک شغل و یا مرگ یک عزیز بهبود یافته و به زندگی باز گردند.
با توجه به اهمیت آموزش تاب آوری در دنیای امروزی، در ادامه به بررسی بیشتر اهمیت آموزش تاب آوری و مسائل پیرامون آن خواهیم پرداخت. پس تا پایان با ما همراه باشید.
اهمیت تاب آوری جوامع در دنیای امروزی چیست؟
از آنجایی که زندگی در عصر حاضر مملو از رویدادهای استرس زا است، اهمیت تاب آوری جوامع در دنیای امروزی بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد. ایجاد آمادگی در برابر بلایا و سختی ها از جمله دلایل اهمیت تاب آوری جوامع در دنیای امروزی است. گفتنی است که از شاخصه های جامعه ای سالم، برخورداری از سیستم های بهداشتی و ارتباطات اجتماعی قوی است.
در چنین جوامعی افراد از لحاظ ذهنی، جسمی و عاطفی قادر به تحمل نا ملایمات هستند. همچنین جوامع سالم و قوی تضمین کننده سلامت روانی افراد پس از پشت سر گذاشتن مشکلات خواهند بود.
چرا آموزش تاب آوری از اهمیت بالایی برخوردار است؟
اهمیت آموزش تاب آوری از دو بعد مورد توجه قرار می گیرد. نخست آنکه افراد در برابر نا ملایمات و سختی ها مهارت انعطاف پذیری و حل مسئله را فرا می گیرند. سپس مهارت داشتن نگاهی متفاوت به مشکلات و سختی ها و در نتیجه کسب تجربه از ناملایمات زندگی را به خوبی فرا خواهند گرفت.
همچنین از دیگر دلایل اهمیت آموزش تاب آوری می توان به کنترل عواملی که باعث ایجاد بیماری های روحی و تروما می شوند اشاره نمود. هنگامی که استرس و یا ضربه روحی(تروما) به شما وارد می شود، در کنار تجربه احساساتی از قبیل ترس، غم و خشم با کمک مهارت تاب آوری قادر خواهید بود که به عملکرد خود چه از لحاظ روحی و چه جسمی مسلط باشید.
اهمیت آموزش تاب آوری از کودکی تا بزرگسالی
از طریق آموزش تاب آوری از کودکی تا بزرگسالی می توان افراد را در بهره گیری از نقاط قوت جهت مقابله با چالش ها و سختی های زندگی آماده نمود.
آموزش تاب آوری در کودکان به آنها کمک می کند تا نحوه غلبه بر مشکلات و موانع زندگی را بیاموزند. در نتیجه این فرایند احتمال ابتلا به استرس و یا سایر اختلالات اضطرابی در سنین بزرگسالی کاهش می یابد.
آموزش تاب آوری از کودکی تا بزرگسالی می تواند باعث ایجاد ویژگی هایی در افراد گردد. از جمله این خصوصیات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- بازنگری شکست ها و موقعیت های دشوار به عنوان فرصتی برای رشد
- احساس اعتماد به نفس قوی
- خوش بینی بیشتر به زندگی و چالش های آن
- موقتی دیدن شکست ها و مشکلات
- مدیریت عواطف و تکانه های احساسی
منابع
https://wellsanfrancisco.com
https://www.mind.org
https://positivepsychology.com
https://www.teamkids.com
https://www.mayoclinic.org
https://urbanfootprint.com